ORIONTEATERN

Orion on fire!
LÄS MER

DELA/TIPSA

FÖRESTÄLLNINGSDATA

Premiär
2015

PRESSKLIPP

»Detta kan vara Sveriges ballaste klubblokal och konsertoas...«  Timo Kangas, Lira

»Det kan bli riktigt minnesvärda liveögonblick på Orionteatern i vår. Obligatorisk närvaro för alla som är intresserade av att uppleva alternativa musikuttryck i en miljö långt från den ordinära rockklubben.«  Adrian Hörnquist, throwmeaway.se


Orion on fire!

 

ORION ON FIRE!

Fire! bjuder in musikervänner från Sverige och världen, och Orionteatern förvandlas till klubb med känslan av svartklubb, bakgård, Berlin eller New York. Eller östra Södermalm.

Fire! är en trio från Sverige med medlemmar från The Thing, Tape, Wildbirds & Peacedrums, och med inspiration från garagerock och frijazz bygger en mix av nedtonade, uppspeedade och förvrängda versioner av nutida improviserad musik. Den legendariske konsertarrangören Conny Lindström förde en gång samman Johan Berthling, Mats Gustafsson och Andreas Werliin, soundet som kom ut var en blandning av alla tre medlemmars bakgrunder. Sen dess har de tre medlemmarna samarbetat med musiker i alla typer av genrer, från hela världen. Nu tar de chansen att bjuda in dem till sin egen klubb på Orionteatern - Orion on Fire!

 

"Detta kan vara Sveriges ballaste klubblokal och konsertoas..."
Timo Kangas, Lira 
Läs artikeln här!
 
"Det kan bli riktigt minnesvärda liveögonblick på Orionteatern i vår. Obligatorisk närvaro för alla som är intresserade av att uppleva alternativa musikuttryck i en miljö långt från den ordinära rockklubben."
Adrian Hörnquist, throwmeaway.se
Läs artikeln här!

ORION ON FIRE! 25 april

FIRE! ORCHESTRA

Urpremiär på den nya versionen av Fire! Orchestra. Byggt runt trion Fire! och Mariam Wallentin skapar man nya förutsättningar för musik med rötter och inspiration i rock, fri jazz, psychedelica, noise och releaterat.

DAVID SANDSTRÖM

Trumslagare i Refused och aktivitet i Final Exit och AC4 har skapat en musiker på barriären. Utan kompromisser, med hjärta, själ och utan kompromisser. Bördig från Umeå.

OREN AMBARCHI

Legendarisk experimentmusiker från Sydney, Australien. Han samarbetar med alla från Tony Conrad till Phill Niblock till Sunn O))) och Jim O´Rourke.  Hans musik bygger ofta på drones och är massiva ljudbyggen där processad gitarr möter noise. 2012 samarbetade Oren och Fire! på skivan ”In the mouth a hand” på Rune Grammofon

 

Guds söner

The Sons of God fortsätter sin färd, fylld av mirakel och vackra audiopoetiska nedslag.
Sedan 1988 har Sönerna (i vissa fall tillsammans md Döttrarna ) verkat på jorden och
bidragit till ökad själsstyrka samt ingjutit mod i mänskligheten.
Guds Söner  observerar och dokumenterar, experimenterar och ställer frågor, bygger upp och river ner.

DJ CONNY LINDSTRÖM & JUHANI EKSTRAND

 

Orion On Fire! arrangeras 5 lördagar under våren på Orionteatern i samarbete med Fritz´s Corner. 

 

Foto: Ken Andersson


 


HITTA TILL TEATERN

Orionteatern finns på Katarina Bangata 77.
Närmaste tunnelbanestation är Skanstull.

KALENDARIUM
Fre 21 apr kl 19 Automata
Fre 21 apr kl 20:30 Automata: Bieffekter
Lör 22 apr kl 15 Automata
+ Se hela kalendariet
HÅLL DIG UPPDATERAD
Följ Orionteatern på Facebook!
NYHETSBREV